Közélet
bányais tüntetés (Array)

Balog miniszter lelkére próbálnak hatni a kecskeméti gimnázium tanárai

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 11:12

Nyílt levelet írtak, hogy ne azt az igazgatót ültessék a nyakukra, akit senki nem akar az önkormányzaton kívül.

Nyílt levélben fordult az emberierőforrás-miniszterhez a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium közalkalmazotti tanácsa, arra kérve, hogy Lukács Lajost nevezze ki az intézmény élére, aki 22 évig vezette az iskolát, de a fideszes önkormányzati többség és a Klik megvonta tőle a bizalmat. Az első pályázatot eredménytelennek nyilvánították, a második alkalommal pedig Szilágyi Tünde Piroskát hirdette ki győztesként a Klik, bár ő ki sem töltheti mandátumát, mert előbb éri el a nyugdíjkorhatárt.

A nevelőtestület, a szülői munkaközösség, a diákönkormányzat, és még a gimnáziumigazgatók országos szervezete is azt támogatja, hogy Lukács maradjon a Bányai élén. A labda most Balog Zoltán miniszternél pattog, neki kell kinevezni az iskola igazgatóját.

A közalkalmazotti tanács a nevelőtestület nevében fogalmazta meg nyílt levelét. Ebben az áll: a Klik-nek köszönhetően május óta foghíjas az iskolavezetés, két ember végzi három munkáját és nincs nyugalom a gimnázium körül. Hangsúlyozták, hogy nem pártpolitikai küzdelmet folytatnak, az ellenzéki pártok megkeresését elutasították, és több kormánypárti képviselő is támogatta Lukács Lajos pályázatát. „A mi harcunk egy sikeres és erős közösség önvédelme a helyi bürokrácia ostobaságaival és túlkapásaival szemben” – írták.

„Miniszter Úr, az ön bölcsessége és kompromisszumkészsége megmenthet egy iskolát. Ha rutinból aláírja egy saját hibáiért arcpirító módon egyszerű tanárokat és szülőket hibáztató, gőgös hivatalnokcsapat jelöltjét, szintén felelőssé válik egy helyi közéleti küzdelem állandósulásáért” – áll a nyílt levélben, amely így ér véget: „Miniszterelnökünk kedvenc sportágából vett idézettel: győztes csapaton ne változtass!” (Baon.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.