Belföld

Fekete ruhát húztak a diákok, mert leváltanák az igazgatót

24.hu
24.hu

2015. 12. 18. 20:58

Balog Zoltán még mindig eldöntheti, hogy az érintettek mellé áll-e az önkormányzattal szemben a kecskeméti Bányai gimnázium igazgatói kinevezése során.

A diákok többsége fekete ruhában jelent meg pénteken a kecskeméti Bányai Júlia gimnáziumban – írja a Népszabadság. A tanulók a diákönkormányzat szervezésében tiltakoztak az ellen, hogy az iskolai testületek egyhangú akaratát semmibe véve nem az intézményt 22 éve sikerrel vezető Lukács Lajos, hanem Szilágyi Piroska Tünde pályázatát támogatta a kecskeméti képviselő-testület fideszes többsége. Az új igazgató kérésére zárt ülést tartottak.

Soós Eszter, a Megvédjük a Bányait mozgalom szervezője azt közölte: azért támogatják Lukács Lajost és a vele dolgozó tanárokat, mert tapasztalatból tudják, hogy az iskola által képviselt szellemiség jó a gyerekeknek. Értetlenségét fejezte ki, hogy „pártkatonájuk”, Szilágyi Piroska Tünde „helyesírási hibáktól hemzsegő, középszerű és az iskola szellemiségéhez totálisan méltatlan pályázatát támogatták”. Soós Eszter tévévitára hívta ki a város polgármesterét.

Az egyik szülő, Kaptás József idegsebész főorvos az emberierőforrás-miniszternek írt nyílt levelet. A diákok, a szülők és a tantestület még mindig reménykednek abban, hogy Balog Zoltán nem az önkormányzat politikai akarata, hanem az érintettek kívánsága mellé áll, és az állami intézmény-fenntartó újra Lukács Lajost nevezi ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.