Belföld

Gyilkosság Kisnánán – Az utolsó pillanatban vallotta be a fiatal, kikkel ölt

Már éppen berekesztették volna a tárgyalást, amikor a vádlott úgy döntött, nem vállalja egyedül a felelősséget.

Az utolsó pillanatig tagadta a kisnánai rablógyilkosság elkövetését egy 24 éves fiatal, ám a tárgyalásberekesztése előtt úgy döntött, bevall mindent és megnevezi cinkosait is. Nem akarta egyedül vállalni a felelősséget egy olyan bűncselekményért, amelyért örökre rács mögé kerülhet. A Heves Megyei Főügyészség most ez alapján vádat emelt társaival szemben is. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – emiatt állnak bíróság elé.

Ütlegelte és megtaposta

A most megvádolt élettársak nem sokkal a gyilkosság előtt költöztek Kisnánára. Itt találkoztak egyikük távoli rokonával, az ügy eddigi egyetlen vádlottjával, aki régebb óta azt tervezte, hogy kirabolja a község egykori boltosát, egy 78 éves, egyedül élő asszonyt. 2012 októberében, egyik éjszaka betörtek a házába, de az idős nő felébredt. Ekkor egyikük rátámadt és egy rúdszerű eszközzel brutális módon nekiesett: több nagy erejű ütést mért az arcára, majd a földre zuhanó asszonyt meg is taposta. Az ügyészség szerint az áldozat szörnyű kínokat élhetett át. Míg ő haldoklott, támadói átkutatták a házát. Pénzt és ékszereket zsákmányoltak több százezer forint értékben.

Nem volt elég bizonyíték ellenük

A rendőrök azonosították az egyik támadót, akivel szemben 2014 februárjában emelt vádat az ügyészség. Feltételezett társait a nyomozás alatt ugyan kihallgatták, de az ellenük szóló bizonyítékok nem voltak elegendőek a vádemeléshez, így a csaknem két éve folyamatban lévő tárgyalási szakban a 24 éves fiatal egyedül ült a vádlottak padján, egészen tavaly november végéig, amikor – mint azt fent írtuk – vallomástételre jelentkezett. Ekkor nevezte meg bűntársait, és számolt be a rablógyilkosság részleteiről. A vallomása alapján lefolytatott újabb nyomozás eredményeképpen az élettársakkal szemben is benyújtották a vádiratot.

Az asszonyt halálra verő – többszörös visszaesőnek minősülő – férfi esetében tényleges életfogytiglani szabadságvesztést indítványoztak, párjával szemben pedig határozott idejű fegyházbüntetést. Továbbá az ügyészség azt szeretné, hogy a bíróság egyesítse ennek az ügynek az iratait a korábbi vádemelés irataival, és a három vádlott ügyét együtt tárgyalja tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik