Belföld

9 évet kapott a gólyatábori erőszakoló

golyatabori-eroszakolo(4c066e32-fcd9-4b3e-9565-38365611b75f)(960x640).jpg (Array)
golyatabori-eroszakolo(4c066e32-fcd9-4b3e-9565-38365611b75f)(960x640).jpg (Array)
Ez másfél évvel több, mint amit nyár elején első fokon kapott.

Kilenc évre súlyosbították a fonyódi gólyatábori erőszak büntetését – írja az sonline.hu. A fotós első fokon hét és fél évet kapott nyár elején, vagyis a hétfői döntés szerint másfél évvel többet kell rács mögött töltenie.

A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék szexuális erőszakban és személyes adattal való visszaélésben találta bűnösnek a férfit. Most is a fotók miatt kell súlyosabban bűnhődnie: a bíróság ugyanis elfogadta a sértetti képviselő indítványát, aki szerint a már említett személyes adattal visszaélés is megállapítható

Az ügy az Ítélőtáblán folytatódik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az erőszak tavaly nyár végén, az ELTE tanítóképző karának fonyódligeti táborában történt. A lányt az intézmény egy harmadéves hallgatója, egy szervező erőszakolta meg, aki fotósként vett részt a rendezvényen. Képeket készített aktus közben is, vélhetően ezzel akarta zsarolni a lányt.

A lány év elején úgy döntött, elmondja a hvg.hu-nak, mi történt vele. A fiatal egyebek mellett arról beszélt, hogy az járt az eszében, hol fogja elásni őt támadója.A férfi fojtogatta, az aktus közben – ahogy azt írtuk – folyamatosan fényképezte, és még azt is mondta neki, hogy mosolyogjon. Akkor azt mondta, nem haragszik a szervezőkre, szerinte segítettek neki. Úgy véli, egyvalaki tudhatott a férfi előéletéről, ő az egyetlen, aki levegőnek nézi azóta is.

A történtek után a HÖK-elnököt, aki tudott az elkövető fotós előéletéről, az egyetem felfüggesztette. Ezután több erőszakos esetre is fény derült.  A gólyatáborokról ombudsmani jelentés is készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik