Belföld

Kutyája mentette meg gyilkosától a békési nőt

műhó (hó, öngyújtó, kísérlet, )
műhó (hó, öngyújtó, kísérlet, )
Az eb nyüszített és rángatni kezdte gazdája kezét, aki egy parázsló, füstölő takaró alatt aludt.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy 52 éves férfi ellen, aki felgyújtotta alvó párja takaróját tavaly nyáron Nagybánhegyesen. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott, a támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Verte és fojtogatta

A vádirat szerint az érintettek 2008 és 2013 között életek együtt, de kapcsolatuk már a kezdetektől problémás volt, a férfi ugyanis többször bántalmazta párját: ököllel ütötte és fojtogatta. A veszekedések még azután sem szűntek meg, hogy a későbbi támadó elköltözött, rendszeresen kereste a nőt, először általában békülni akart, majd szitkok közepette fenyegetőzött.

Elszívott egy cigit, majd meggyújtotta a nő takaróját

A kis híján tragikus éjszakán – 2014. augusztus 24-én – a férfi elbiciklizett volt párja házához, és hallgatózni kezdett. Miután nem szűrődött ki semmilyen nesz, beosont hozzá. A nő ekkor már aludt. A támadó ekkor rágyújtott egy cigarettára, utána a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta a takarót, amely izzani és füstölni kezdett.

Kutyája nyüszített és rángatta a kezét

A rendőrség korábbi tájékoztatásából kiderül, hogy a nő még időben észlelte, mi történt, így nem esett baja, ám azt eddig nem lehetett tudni, hogyan sikerült felébrednie.  A Békés Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül: az asszony kutyája nyüszíteni kezdett, és rángatta a kezét, vagyis kedvence mentette meg az életét. „Ha a sértett nem ébred fel és nem oltja el a vádlott által okozott tüzet, a tűz során felszabaduló égéstermék belélegzése 10-15 percen belül a halálához vezethetett volna” – írják.

Ha a férfit bűnösnek találják, 10-től húsz évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Ma Lackfi János rímbe szedi a híreket a Startlapon, ehhez is írt egyet, íme:

Az asszonygyújtogató

A kedvesem egy olyan nő,
Ha rágyújtom a paplant,
Még fel sem ébred, szunnyad  ő,
Csak a kutyuska vakkant.

Rá kellett volna gyújtani
Arra a mocskos dögre,
Hamu lenne már kedvesem,
Szálldosna mindörökre!

Még több versért katt ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik