Belföld

55 millióba került nekünk a szótlan fideszes képviselő

A megyei listáról a parlamentbe kerülő Bíró Márk az öt év alatt egyszer sem szólalt fel, nincs frakciótisztsége, csak egyetlen bizottság tagja és mindössze 10 indítványt adott be 2010 óta – írja a Blikk.

A kormánypárti képviselő az előző ciklusban Nógrád megyei listáról jutott be, ezért négy éven át havi 394 230 forintos alapfizetése mellé 414 ezres választókerületi pótlékot is kapott, hozzá a 116 ezer forintos lakhatási támogatást. Az új ciklusban pedig havi bruttó 748 ezer forintos fizetésért vette vállára az ország ügyeit. Így a Blikk számítása szerint a fél évtized alatt Bíró közel 55 millió forintot kapott az Országgyűléstől.

A lap szerint a 241,6 ezres bruttó havi átlagfizetéssel mindezt 19 év alatt lehet összekaparni, de itt persze még nem számították bele azt, hogy a honatyák munkatársait, laptopját, de akár irodáját is fizetik a közösből, így Bíró után az újabb tízmilliók mehettek el.

Bíró Márk csak a honvédelmi bizottság tagja, ami minimálisan elvárt. Frakciótisztsége nincs, s a háttérfeladatok ellátásában sem jeleskedik – legalábbis a parlamenti honlap adatai szerint. Bíró öt év alatt tíz indítványt nyújtott be, míg a legtöbb társa ennek 10-20 szorosát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!