Belföld

Most durvul csak be igazán a kánikula

hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)
hoseg-budapesten(2)(210x140).jpg (Array)

Szerdán szárazabb lesz a levegő fölöttünk, így már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Vasárnapig 36 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomolyfelhővel, csak néhol lehet már zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható gomolyfelhőkkel, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett napos idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A déli, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható, főként délután növekszik meg helyenként erősebben a gomolyfelhőzet, estefelé északnyugaton egy-egy zápor, zivatar is lehet. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de napközben egyre több lesz a fátyolfelhő, estefelé gomolyfelhők is lesznek, ekkor helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik