Belföld

Kiadták a riasztást: nyakunkon a felhőszakadás

zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (Array)
zivatar(1)(1)(1)(960x640).jpg (Array)

Két foltban északkeleten és a Duna-Tisza-közének déli részére adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat felhőszakadás miatt. Az ország 11 megyéjében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Csütörtök délutántól elsősorban a Dunántúl keleti felén és a középső országrészben, de helyenként az Alföldön másutt is valószínű zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, amelyhez felhőszakadás (25-35 mm csapadék), jégeső (1 cm körüli átmérővel), illetve viharos (60-80 km/h) széllökés társulhat.

Pest, Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztás aktuális helyzetéről pedig itt tájékozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között várható, a legkevésbé meleg idő Borsod keleti részén lehet. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

 
Fotó: MTI 

Pénteken túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre többfelé megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Vasárnap napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomollyal, csapaék nem valószínű. A délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik