Belföld

Zivatarokkal érkezik a strandidő

kánikula (Array)
kánikula (Array)

Hétfőn már 29 fokig emelkedhet a hőmérséklet, de kedden már eléri a 30-at szerdától pedig fölé futhat.

Hétfőn napközben és este a Dunántúlon (leginkább a Dunántúli-középhegységben), Északi-középhegység térségében és az Alföld északi peremén esetleg kialakul zivatar. Zivatar esetén 60-70 km/h-t meghaladó szél, rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, kisebb méretű jég előfordulhat.

Délelőtt a fátyolfelhők több helyen szűrhetik a napsütést, emellett általában még csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, csapadék még ekkor nem lesz. Délutántól a Dunántúlon valamint az Északi-középhegység környékén a helyenként erősen megnövekvő és magasra törő gomolyfelhőkből kialakulhat záporeső, zivatar; az Alföld területe döntően száraz marad. Napközben általában mérséklet marad a légmozgás, csak Kisalföldön élénkülhet meg kissé a délnyugati szél, illetve a zivatarokat kísérhetik átmeneti erős, vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, a magasabb értékekkel a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön. Késő estére 16, 23 fokig hűl le a levegő.

Kedden napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A déli szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett többnyire gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északi szél többfelé megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik