Üzleti tippek

Vihar jön? Már a karórája is értesíti

Az Időkép már nemcsak weben és mobilos alkalmazáson keresztül, hanem néhány hónapja az Android Wear okosórákon is elérhető.

Ezt is olvassa el!

Az Időkép 2010-ben jelent meg az első mobilos applikációjával. A kezdeti tapasztalatok alapján két évvel később kifejlesztették az app új generációs változatát, melyet az androidos telefonokról 1,2 millió felhasználó töltött le, és az App Store esetében is közel van a 200 ezres letöltés.

Vihar vagy kánikula? Így csekkoljuk le az időjárást

– Míg a PC-ken az átlagos felhasználó jórészt csak reggel és este ellenőrzi a várható időjárást, addig a mobilokon naponta 7-9 alkalommal kérik le a friss adatokat.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

– Az is látványos különbség, hogy az asztali gépeknél ülők akár 40-50 másodpercet is hajlandóak arra áldozni, hogy végignézzék az előrejelzéseket, a telefonokon viszont ez az idő 5-10 másodpercre rövidül.

– Ehhez képest az okosórák jellemzői a még gyakoribb tartalomkérések, és a még rövidebb, akár néhány másodperces információfogyasztásra szánt idő. Épp ezért nagyon fontos, hogy a tervezők az óra felületén rendkívül gyorsan és könnyen áttekinthető módon emeljék ki a legfontosabb adatokat.

További részletekért kattintson az M2M Zóna oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik