Belföld

Így lehet lottómilliárdos

lottósorsolás (Array)
lottósorsolás (Array)

Minden idők második legnagyobb nyereménye a tét. Van néhány taktika, ami állítólag javíthat az esélyeken – írja a Blikk.

A mostani kereken ötmilliárd forint miatt már azok is ikszelnek, akik egyébként sosem foglalkoztak a lottóval. A Szerencsejáték Zrt. szóvivője a lapnak azt mondta, általában 3,5 millió magyar fogad, de most eddig 7,4 millió alapjáték fogyott. A halmozódás csak egy évig tart, ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálat, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között – mondta Szabó Christophe.

A Blikk a tíz legnagyobb nyeremény számaiból térképet készített, és kiszűrte, hogy a 17-es háromszor is szerepelt a szerencseszámok között. A statisztikák szerint az emberek a szeretteik születésnapjait, évfordulóit játsszák meg, vagy egyszerűen az 1, 2, 3, 4, 5-ös számsort választják. Sok a babonás is, hiszen a 3, 7, 13, 21, 66 és 77 is a gyakran megtett számok között vannak, de van, aki a geometrikus formára esküszik.

Szirom Sándor nyugdíjas ezer lottóhúzás vizsgálata lapaján arra jutott, hogy két páros és három páratlan, illetve két páratlan és három páros számot kell megjátszani. Mérő László matematikus korábban azt mondta a Blikknek, hogy sok játékos próbálkozik az 1 és 12 (a hónapok), illetve az 1 és 31 (a napok) közötti számokkal, ezért megfontolandó lehet 31 felett behúzni a számokat, így ha nyerünk, kisebb eséllyel kell osztozni a pénzen.

Biztosra nem érdemes menni. Az összes számkombinációhoz 44 millió játékot kellene beikszelni, ami a jelenlegi árak mellett 9,9 milliárdba kerülne.

Andraschek László volt az a lottónyertes, aki a legutóbb vállalta a nyilvánosságot. Ő feleségével éppen hajléktalan lett, amikor a hatoson kihúzták számaikat. Most már bánják, hogy nem maradtak névtelenek. Naponta kérnek tőlük segítséget ismeretlenül, de aggasztóbb, hogy fenyegetésnek is ki vannak téve – mondta a Blikknek Andraschek László felesége, Anikó asszony.

Ha valaki megüti a főnyereményt, 90 napon belül fel kell hívnia az úgynevezett nagynyerteseknek fenntartott számot. Ha nem jelentkezik, búcsút inthet a gazdagságnak. A telefonon válaszolnia kell egyebek között arra, hol, mikor játszotta meg a szelvényt, hány mezővel játszott összesen. Ekkor egyeztetik a személyes találkozó időpontját is, amikor be kell mutatni a nyerő szelvényét, amelyet átfuttatnak egy terminálon. Ha ez is stimmel, rögzítik a nyertes adatait, amit szigorúan zártan kezelnek. Ha a mostani, kereken 5 milliárdos lottófőnyereményt a héten sem visznek el, akkor a halmozódás miatt jövő hétre rekordösszeggé dagad.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik