Belföld

Hamarosan itt a 30 fok

kanikula(650x433).jpg (Array)
kanikula(650x433).jpg (Array)

Szárad a légkör, emelkedik a hőmérséklet, a hétvégén 28 fokig kúszhat a higanyszál, de hétfőn elérheti a 30-at is.

A légkörben az alsóbb szinteken péntekre jelentős kiszáradás várható, emiatt a csütörtökön délután észlelhető, gomolyos felhőzet fokozatosan feloszlik, a magasban érkező melegebb levegő hatására nemcsak a nappali felmelegedés erősödik, hanem sokkal kevesebb árnyékot adó felhő jelenik meg.

Pénteken Országszerte napos, száraz időre számíthatunk, fátyolfelhőkkel és kevés gomolyfelhővel. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 25 fok között alakul. Késő estére 10, 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napközben gyengén felhős idő lesz, sokat süt a nap. Késő délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon este szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. A déli szél többnyire mérsékelt marad, de záporok, zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Vasárnap gyakori gomolyfelhő-képződés várható, keleten és a középső országrészben több, másutt kevesebb felhővel. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északi szél időnként megélénkül, zivatar környezetében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn nappali gomolyfelhő-képződére számíthatunk sok napsütéssel. Déltől elszórtan lehet zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.


Fotó: Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik