Belföld

Elutasították a quaestorozó Győr elleni feljelentést

Egy magánszemély szerint hanyag volt az önkormányzat, amikor a becsődölt brókercégen át vett állampapírokat. A megyei főügyészség azonban elutasította ezt, mondván a várost nem érte anyagi hátrány.

Elutasította a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a győri önkormányzat ellen egy magánszemély által tett feljelentést, miszerint nem szabályosan járt el az önkormányzat, amikor a Quaestoron keresztül vásárolt állampapírokat – közölte csütörtökön a városháza szóvivője az MTI-vel.

Domanyik Eszter szerint az ügyészség “a hanyag kezelés” miatt benyújtott feljelentést elutasította, így “végérvényesen bizonyítást nyert”, hogy az önkormányzat szabályosan, az előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.

Az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, miszerint az önkormányzat 999 987 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így “a várost nem érte vagyoni hátrány”. Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik