Gazdaság

Quaestor-ügy: rossz helyre küldik a kártalanítási igényt

Quaestor (Quaestor)
Quaestor (Quaestor)

Több befektető a hitelezői igénybejelentésre rendszeresített nyomtatványon a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja részére küldte be az igénybejelentését.

A nyomtatványokat a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kellett volna eljuttatnia. Ha rossz helyre érkezik a bejelentés, akkor azt nem tudják elbírálni, tájékoztatta az MTI-t a a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja.

A közleményben a kárrendezési alap felhívta a figyelmet, hogy a Quaestor kötvényesek két, egymástól teljesen elkülönülő eljárásban ismételten benyújthatják az igényeket, mindkét eljárásban az arra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával.

A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére június 5-ig a Befektető-védelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető és a kijelölt 26 kormányablaknál elérhető, “Kérelem a Quaestor kötvények kibocsátásából és értékesítéséből eredő követelések alapján” elnevezésű nyomtatvány felhasználásával jelenthetik be igényeiket a károsultak. Ezen a nyomtatványon kizárólag a Quaestor-kötvényeken alapuló kárigény jelenthető be, az alap legfeljebb 30 millió forint összeghatárig állapíthat meg kifizetést.

Azoknak, akik a felszámolási eljárásban érvényesítenék követelésüket, a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójához, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-hez kell a hitelezői igényt bejelenteniük június 1-ig a felszámoló honlapján megtalálható nyomtatvány felhasználásával – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik