Belföld

Megtalálhatták Vida Ildikó utódját

vida ildikó (Array)
vida ildikó (Array)

Gőzerővel folyik a casting, házon belülről jöhet az utód, a legnagyobb esélye a közép-magyarországi régiót irányító Tamásné Czinege Csillának van.

A Népszabadság keddi számában arról ír, hogy Tamásné neve egyre gyakrabban merül fel a NAV-on belül, erről a zöld dossziéjáról ismert korábbi NAV-munkatárs, Horváth András beszélt a lapnak. Szerinte mindenképpen olyan ember lesz Vida utódja, aki jól ismeri a hivatal belső felépítését és működését, ezért lehet Tamásné a jelölt. Korábban felmerült egy kívülről érkező adószakértő neve is, de ennek sokkal kevesebb a realitása.

Tamásné jól ismeri Horváthot, az áfa csalásokra fényt derítő NAV-osnál éppen a régióvezető feljelentése után tartottak házkutatást. Tamásné régi motoros az adóhatóságnál, szakmai felkészültségét senki nem vonja kétségbe. Első vezető beosztását még Vida előző elnöksége idején kapta, ezt követően lett az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának főigazgatója, majd a NAV Közép-magyarországi vezetője.

A lehetséges utód szolnoki és a hírek szerint kiváló viszonyt ápol Nyerges Zsolttal, aki pedig szintén kiváló viszonyt ápol Simicska Lajossal. (A jelenlegi NAV-elnök Vida Ildikót viszont Simicska emberének tartják, ezt bogozzák ki.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik