Belföld

Horváth András: kinyílt a zöld dosszié

Az egykori NAV-os szerint egy gabonakereskedő céget is korrumpálni akartak Magyarországról. Kizártnak tartja, hogy a kormány ne tudná, kiket tiltottak ki az Egyesült Államokból.

A volt NAV-alkalmazott, Horváth András az egyetlen, akinek a neve hivatalosan felmerült a kitiltási botrányban. Igaz, nem érintettként, hanem olyan személyként, aki korrupciógyanúra felhívta a figyelmet.

Az Index.hu hétfőn írt arról, hogy az étolajpiacon szereplő nagy amerikai vállalat, a Bunge jelenthetett magyar korrupciós kísérletet a kinti hatóságoknak.

Horváth András még korábban úgy nyilatkozott, ő két cégről tud. A Hír24 hírműsorának elárulta, hogy a Bunge mellett egy nagy gabonexportőrről beszélt, de azt nem akartra elárulni, pontosan mely társaságról van szó. Nem érti, ők miért nem lépnek a Bunge-hoz hasonlóan a nyilvánosság el.

Azt is kifejtette: szerinte hazugság a magyar kormányzat állítása, miszerint nem tudnak arról, hogy az amerikaiak kiket tiltottak ki az Egyesült Államokból. Úgy véli, Orbán Viktornak is ismernie kell a neveket.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik