Belföld

Fonódó villamos: a félkész pályát törik fel

A 444.hu-n jelent meg az a kép, amin a síneknek frissen kiöntött betonteknőt törik fel. A BKK szerint rossz volt a beton minősége.

A jelenetet a Török utcában örökítette meg a 444.hu. Az esettel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a BKK-nak, akik meglehetősen hamar válaszoltak. Válaszuk lényege, hogy a beépített beton minősége nem volt megfelelő, ezért a kivitelező költségén visszabontották azt. Az építkezés emiatt nem fog megcsúszni. A teljes választ a kép alatt olvashatja.

Fotó: 444.hu

 

“A Budapesti Közlekedési Központ egy helyszíni szemle során úgy ítélte meg, hogy az újonnan épített villamospálya anyaga nem lett megfelelő minőségű, ezért elrendeltük, hogy az érintett szakaszon vegyenek mintát a betonból. A vizsgálat eredménye alátámasztotta korábbi megállapításunkat, ezért visszabontattuk a nem megfelelő minőségű pályarészt. A BKK számára elsődleges cél, hogy megfelelő minőségben épüljön meg a leendő pálya, ezt a kivitelezőtől mindig megköveteljük. Ezért érdekében rendszeresen ellenőrzéseket tartunk, ennek köszönhető a mostani javítási munka is. Hibát egyedül ezen a szakaszon tapasztaltunk, a többi helyszínen megfelelő minőségűnek találjuk a munkát.

A jelenlegi bontás, valamint az újraépítés a vállalkozó költségén valósul meg, tehát a BKK számára plusz kiadással nem jár. A javítás miatt a határidő csúszására sem kell számítani.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik