Belföld

Orbán Viktort feltartóztatták az Illatos úti szennyezés miatt

illatos út (illatos út, )
illatos út (illatos út, )

Az Együtt ferencvárosi képviselője környezetszennyezésre utaló táblával állította meg a miniszterelnököt, hogy segítsen megoldani a súlyos helyzetet, ő azt ígérte akkor megy el helyszínbejárásra, ha lesz jó híre.

“Ha lesz jó hírem, elmegyek az Illatos útra helyszínbejárásra. Igyekszem segíteni” – mondta Orbán Viktor a IX. kerületi Illatos úti környezetszennyezésről.

A kormányfőt egy szoboravatási programja után Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője állította meg, a környezetszennyezésre utaló táblával a kezében. Az ellenzéki politikus arra kérte Orbán Viktort, intézkedjen annak érdekében, hogy a súlyos helyzet minél hamarabb megoldódjon.

 
Fotó: MTI 

A nap folyamán a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közölte: az Illatos úti telephelyen felhalmozott veszélyes hulladék végleges ártalmatlanítására és a szükséges feladatok elvégzésére 1,18 milliárd forintos igényt terjeszt a kormány elé.

A Budapesti Vegyiművek telephelyén az évek során felhalmozott veszélyes hulladék környezeti kockázatának megszüntetése érdekében gyors és hatékony állami beavatkozásra van szükség – jelezte közleményében a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik