Belföld

Éden Hotel: a TV2 belengette a valóságshow-k végét

Éden Hotel - Nóri (Éden Hotel, Nóri)
Éden Hotel - Nóri (Éden Hotel, Nóri)

Két nap alatt lefolytatták a vizsgálatot, de miután a Vodafone bejelentette, hogy letiltja hirdetéseit, nagyjából négy óra telt el és meg is lett a vizsgálat eredménye. Írásbeli figyelmeztetést adtak a felelősöknek.

Hatalmas botrányt keltett , hogy a TV2-n futó Éden Hotel valóságshow egyik férfi szereplője szexre próbálta kényszeríteni az egyik női játékost és agresszíven leordította, miután a nő erre nem volt hajlandó. Az általunk megkérdezett szakértő azt mondta: a látottakat “jobb helyeken szexuális erőszak kísérletének nevezik”.

A csatorna később elismerte, hogy hibáztak és vizsgálatot indítottak az ügyben. Időközben a Vodafone bejelentette, letiltja a TV2-s hirdetéseit, erre befutott a televízió közleménye.

Ebben azt írják, hogy „a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Nem tartották erkölcsileg aggályosnak, így nem történt meg az ilyenkor elvárható eszkaláció.”

A belső vizsgálat megállapította, hogy „a terület munkatársai jelen esetben szintén nem megfelelő körültekintéssel jártak el, amikor adásba szerkesztették és így képernyőre engedték a kérdéses jelenetet tartalmazó epizódot. A terület vezetőjét és a tartalom átvételéért felelős szerkesztőjét a mai napon a TV2 vezetősége írásbeli figyelmeztetésben részesítette.”

Végül: „a TV2 kijelenti, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóság show-t.”

Olvasói sztorik