Belföld

Simicska csak veszíthet az új Fidesz-újságon

napi-gazdasag(210x140).jpg (napi gazdaság)
napi-gazdasag(210x140).jpg (napi gazdaság)

A Napi Gazdaságból politikai lap válik és már kedden kétoldalnyi extra belpolitikával gazdagodik, a Magyar Nemzet lehet a legnagyobb vesztes.

Írtunk már arról korábban, hogy Liszkay Gáboré a Napi Gazdaság Kiadó Kft., az új kormánypárti lap főszerkesztője Csermely Péter, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettese lett. A hvg.hu most arról ír, hogy szeptemberre már át is nevezhetik a Napi Gazdaságot, de azt még nem tudni, hogy mire.

A kormánypártnál arra számítanak, hogy a Magyar Nemzet helyére kúszhat be az új lap, a 2018-as választásokra pedig már ismét a régi médiatámogatás állhat mögöttük. A Napi Gazdaság mellett Habony és a volt miniszterelnökségi államtitkár, Győri Tibor is beszáll, korábban már írtunk is róla, hogy bejegyezték a médiacégüket, ők via.hu néven indulhatnak.

A két médiapiaci szereplő indulását megpróbálják majd összehangolni, ráadásul őszre tervben van egy új közéleti rádió elindítása is, ami a hvg értesülései szerint szintén Liszkayhoz tartozhat majd. A Napi Gazdaság új nevében pedig szerepelhet majd a „haza” szó, de közelebbit még nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik