Belföld

Liszkay főszerkesztőt csinált Csermelyből

napi-gazdasag(210x140).jpg (napi gazdaság)
napi-gazdasag(210x140).jpg (napi gazdaság)

Liszkay Gáboré a Napi Gazdaság Kiadó Kft., az új kormánypárti lap főszerkesztője Csermely Péter, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettese lett.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője hétfőn megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. százszázalékos üzletrészét. A Napi Gazdaság Kiadó Kft. az MTI-vel tudatta, hogy a kiadó a lap főszerkesztőjévé Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki. A korábbi sajtóhírek szerint a Simicskával összeveszett Liszkay közéleti újságot csinálna a kormányközeli Századvég gazdasági lapjából.

Liszkay több társával együtt február 6-án mondott le a Magyar Nemzet főszerkesztői posztjáról, mert a laptulajdonos Simicska Lajos nyíltan szembeszállt Orbán Viktorral. 

Most azt tervezik, hogy az újság az eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot. Az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik