vida ildikó (vida ildikó)
Belföld

NAV-szótárt alkotott Vida Ildikó

Az annotációtól a szkennelésen át egészen a vonalkódig értelmezi az elnöki utasítás az iratkezelés közben előforduló kifejezéseket.

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Egységes Iratkezelési Szabályzata. Célja annak biztosítása, „hogy az iratok útja pontosan követhető, ellenőrizhető és visszakereshető legyen, szolgálja a NAV rendeltetésszerű működését, feladatainak eredményes és gyors végrehajtását, az ügyintézés és az intézkedések ellenőrizhetőségét, a felelősség egyértelmű megállapíthatóságát, az iratok épségben és visszakereshető módon való őrzését”.

A szabályzat az értelmező rendelkezések között felsorolja, hogy mit jelent pl. az annotáció, mi az a formanyomtatvány, vonalkód, illetve mi a különbség az ügyintéző és az ügykezelő között. Kiderül például az is, hogy a „Robotzsaru Neo  rendszer (a továbbiakban: RZS Neo) olyan  informatikai ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő alkalmazás, amelyet az Országos Rendőr-Főkapitányság fejlesztett a nyomozó hatóságok és a bűnüldöző szervek ügyvitelének és iratkezelésének támogatására”. Az új utasítással hatályát veszítette a 2012-es iratkezelési szabályzat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.