Belföld

Liberálisok: Matolcsy a lemondását írja?

A Magyar Liberális Párt kíváncsi arra, milyen felügyeleti tevékenységet folytatott a Matolcsy György által irányított Magyar Nemzeti Bank a brókerbotrányban.

A liberálisoknak gyanús, hogy a jegybank elnöke nem mutatkozik a nyilvánosság előtt a brókerbotrány kirobbanása óta, írja az atv.hu„Vélhetőleg a lemondását írja, de mielőtt azt benyújtja, múlhatatlanul szükséges, hogy megjelenjen a nyilvánosság előtt, és számot adjon arról, hogy az általa irányított magyar nemzeti bank milyen felügyeleti tevékenységet folytatott”– nyilatkozta Bodnár Zoltán, a párt gazdaságpolitikusa. Szerinte a hiba azt követően keletkezett, hogy a jegybank átvette a pénzügyi szervezetek felügyeletét.

Az MSZP vizsgálatot szeretne azzal kapcsolatosan, voltak-e olyanok, akik fülest kaptak, és a botrányok kirobbanása előtt ki tudták menekíteni a pénzüket. A kormány részéről Tállai András nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár erre azzal válaszolt, hol volt a szocialisták vezette felügyelet 2004-ben, amikor az emberek tömegesen vették fel a devizahiteleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik