Gazdaság

Öngyilkos akart lenni a brókerbotrány gyanúsítottja

gyorskocsi-utcai-borton(960x640)(2).jpg (gyorskocsi utca, börtön)
gyorskocsi-utcai-borton(960x640)(2).jpg (gyorskocsi utca, börtön)

A vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője a Gyorskocsi utcai börtönben próbálta megölni magát – értesült az Index. A hvg.hu szerint a Hungária Értékpapír vezetőjéről van szó.

A Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet – erősítette meg a büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya az Index információit.

A BVOP a személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem közölte, hogy a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, vagy a Buda Cash-nél történt pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyike kísérelte meg megölni magát. Sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adhatnak tájékoztatást. A büntetés-végrehajtás vizsgálja az esetet.

A hvg.hu értesülései szerint nem a Buda-Cash, hanem a Hungária Értékpapír Zrt-nél háromszázmillió forintos sikkasztás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottról van szó.

 
A gyorskocsi utcai börtön (Fotó: MTI) 

Az ORFK március 6-án jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt.-nél sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók házkutatást tartottak, majd még aznap gyanúsítottként hallgattak ki négy cégvezetőt, és őrizetbe is vették őket.

A korábban kirobbant Buda-Cash Brókerház-ügyben elhúzódott a vizsgálat, és ott csak a Hungária Zrt.-nél lezajlott letartóztatások után vett őrizetbe vezetőket a rendőrség.

Figyeljenek magukra és egymásra!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik