Belföld

Borongós, esős nap vár ránk

esernyo(1)(210x140).jpg (esernyő)
esernyo(1)(210x140).jpg (esernyő)

Aki ma a szabadban tölti az idejét, az jól teszi, ha az esernyőt vagy az esőkabátot nem hagyja otthon, és melegen felöltözik. Vasárnapra már kicsivel tavasziasabb lehet az idő, de záporok még jöhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen, főként délután, keleten vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan kisebb eső, zápor, az Északi középhegység magasabb részein havazás továbbra is előfordul. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra ez várható

Vasárnap, március 15-én is változóan felhős lesz az ég, de fokozatosan csökken a felhőzet. Északon és középen lesz a több felhő, itt alakulhat ki kisebb eső, zápor is. A délkeleti szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Az Időkép.hu előrejelzése ennél kicsit derűlátóbban fogalmaz: azt írják, nemzeti ünnepünkön kellemes, kora tavaszi időjárás várható, egy-egy zápor csak elszórtan alakulhat ki. Pár nap hűvösebb, felhősebb, esővel, záporokkal tarkított időjárást követően vasárnapra a legtöbb helyen már felszakadozik a felhőzet, hosszabb időszakokra kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor.

A megélénkülő délkeleti széllel enyhébb levegő áramlik fölénk, így délutánra ismét mindenhol 10 fok fölé, általában véve 11 és 15 fok közé melegszik a levegő, vagyis igazán kellemes, kora tavaszi idővel telik majd nemzeti ünnepünk.
A kellemes hőmérsékletű márciusi tavasz a jövő hét első napjaira is jellemző lesz szerintük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik