Belföld

Milyen filmet nézzek a barátnőmmel nőnapon a moziban?

cinema nőnap (cinema, mozi, nőnap)
cinema nőnap (cinema, mozi, nőnap)

Empirikus tapasztalataink segítenek bármilyen élethelyzetben, legyen szó első randiról, geek barátnőről, vagy kötelességmozizásról.

Első randi
Ha már a lehető legnagyobb közhelyet kiválasztva sikerült randihelyszínt választani, valami olyan filmre kell rábökni, ami előre vetíti a légyott kellemes folytatását. Sajnos ehhez mindenképpen a romantikus film / romkom kategóriában kell vájkálnunk, ami rossz hír hímnemű olvasóink számára, ugyanis nem túl minőségi a felhozatal:

A szürke ötven árnyalata:Ha pechünk van, leendő párunk még nem nézte meg barátnőivel a mamipornót, és ez a mi reszortunk lesz. Semmi gond, a filmidőt úgy kell felfogni, mint egy Emmanuelle-féle soft-pornót, amelyben a filmidő javarészében Dakota Johnson fedetlen bájait élvezhetjük. Ha gyanítunk valami BDSM-reményt jövendő kapcsolatunkban, mindenképp erre kell jegyet váltani.

Focus – A látszat csal: Ez a film ugyan svindlifilmként van eladva, de ne tévesszen meg senkit, ez bizony romifilm, amiben a még mindig jóképű Will Smith játszmázik a szuperszexi Margot Robbie-val. Az efféle adok-kapok flört kiválóan rímelhet saját kapcsolatunk alakulására is, és hát ugye ezen alkotás vége is boldog befejezés. Ha nem ismerjük leendő partnerünket, Will Smith-szel akkor sem lőhetünk mellé!



Liza, a rókatündér
: Igazából ezt a filmet ajánljuk legnyugodtabb szívvel, hiszen szórakoztató, kedves, aranyos felnőtt meséről szól, amellyel levehetjük lábáról értelmiségi, azon belül is bölcsész/filmszakos/művészbeállítottságú kísérőnket.

Geek-csajok
A legszuperebb élethelyzet, ha egy lánnyal együtt izgulhatunk Batman, Vasember vagy éppen egy óriásrobotos film izgalmain, bár jelen esetben igen szegényes a kínálat ezen a téren:

Chappie: Ezt a filmet maximum akkor ajánljuk, ha szörnyülködni akartok. Annyira eklektikus, annyira sokfelé tartó, saját maga műfajával sem tisztában lévő robotos filmet kapunk, ami leginkább a Rövidzárlat és a Robotzsaru műfajparódiája is lehetne. Ha már mindent láttunk, amit lehet, egye-fene, nézzük ezt. Kezdőgeek film.


Kingsman – A titkos szolgálat
: A My Fair Lady és a 007-es filmek frigyéből született szerelemgyermek olyan stílusparódia, olyan őszinte önreflexív sztori, hogy mindenki, aki utálja James Bondot, viszont kedveli a Kick/Ass-féle, magát nem komolyan vevő képregényadaptációkat, rajongani fog érte. Középhaladó geek-szint.

Mesefan
Ha nem vagyunk az animációs filmek megszállottjai – hölgypartnerünkkel ellentétben –, némi irányított presszióra is szükség lesz. Két mesét is vetítenek ugyanis, ami rideg, távolságtartó hímfejjel is szórakoztató:

SpongyaBob: Ki a vízből!: A tengeri szivacsot kortól és nemtől függetlenül szinte mindenki szereti, így zsákbamacskát nem vállalunk vele, ráadásul hihetetlenül vicces is. Azoknak szánjuk, akik nem a Cartoon Network, hanem a Nickelodeon előtt nőttek fel, és még mindig gyermeklelkűek.


A tenger dala
: Vigyázat! Ez a film tanít, üzen, s mindeközben élményt is nyújt. Nem szórakoztat, hanem felemel. Garantált érzelemcunami, viszont a mozi végeztével sanszosabb egy közös borozgatás az élet nagy dolgairól, mintsem egy könnyű khmm…

Mindegy, csak nézzünk valamit
Ha csak kötelességtudatból megyünk moziba, vagy már megszokott partnerrel, és a „tökmindegy mit nézünk, csak együtt legyünk” vezérelv vezet minket, akkor válasszunk minőségi darabokat:

Whiplash: Ez a kis függetlenfilm volt az Oscar-gála sztárja, a Birdman mellett ez a film szedett össze még minőségi díjakat. A szadista zenekarvezető és a karrierista dobos története minden zeneakadémistának kötelező.

Kódjátszma: Benedict Cumberbatch az egyik legszebb nőnapi ajándék, ráadásul ez esetben sem egy olyan filmben brillírozik, amely csak és kizárólag a hölgyszíveket kívánja megszólítani. Kötelező darab, de mindenképp eredeti verzióban! Nem csak történész hallgatóknak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik