Belföld

Veszprém: hülyére vették a választókat a jobbos blog szerint

Némedi Lajos (némedi lajos)
Némedi Lajos (némedi lajos)

Fideszes pojácák és bájgúnárok, a kormányzás lelki kiüresedése, Simicska gecizése és a sértődött Navracsics vezetett Kész Zoltán győzelméhez Huth Gergelyék helyzetelemzése szerint.

Navracsics árulása, Simicska trollkodása, erkölcsi motivációk nélküli machiavellisták, a kormányzás lelki kiüresedése – ezzel magyarázza a vasárnapi veszprémi választási vereséget a jobboldali megmondóblog, a Tutiblog.

Mint írják: a Fidesz tavaszi szavazóiból a „veszprémi egyes vékában” 11255-en gondolták most úgy, hogy magasról tesznek a kétharmadra „és még csak az sem érdekli őket, hogy hiányukban egy Kész Zoltán nevű túlmozgásos idióta kerülhet az Országházba”.

A Huth Gergely-féle PestiSrácok társblogja szerint a választópolgár „minden látszat ellenére” értelmes, gondolkodó lény, főleg a Fidesz táborára jellemző, hogy a „kevésbé kvalifikált, egyszerűbb szavazók is meglepően jó közéleti receptorokkal bírnak”. Ezért nem a 14. havi nyugdíj meg a „fullra tolt rezsicsökkentés” miatt szavaznak a Fideszre, hanem mert hisznek abban, amit Orbán Viktor és a Fidesz meghatározó arcai mondanak és kegyetlenül büntetnek, ha a „bizalmukba fogadott hiteles arcok helyett közéleti pojácák és bájgúnárok próbálják hülyére venni őket”.

A Tutiblog megemlíti, hogy G. Fodor Gábor Századvég-vezér múlt heti interjújában „kimutatta foga narancssárgáját”, amikor a veszprémi kampány hajrájában arról beszélt, hogy a polgári Magyarország ideája „egyszerű bullshit”, amit Orbán fő bizalmasa szerint megetettek a Fidesz-választókkal. G. Fodor személyében egy machiavellista agytröszt vette át a vezető szerepet a Fidesz holdudvarában, ami a blog szerint a kormányzás lelki kiüresedését jelenti.

A másik ok a „Veszprém körül kamu kecskefarm ürügyén hatalmas parcellákat elkommunizáló és emiatt helyben nyilván eleve közutálatnak örvendő Simicska Lajos november óta folyó trollkodása” – írják. Ahelyett, hogy kettőt hátrébb lépett volna, a veszprémi képviselőjelöltség tervével hatalmas zavart keltett, majd a „gecizés” sem segítette a polgári oldal előretörését. Minderre a „sértődött Navracsics Tibor megosztó, kiszólongató véleményének szétkürtölése az újHír TV-ben is rátett” – elemzik a helyzetet.

Navracsicsról úgy vélik: kutya kötelessége lett volna a fideszes jelölt mellé állni, ehelyett a párt törésvonalairól adott helyzetelemzést a Heti Válasznak, és mivel nem az ő embere lett a jelölt, Navracsics emberei tettek a kampányra – a Fidesz szinte nem is volt látható Veszprémben. Zárszóként kiemelik: Navracsicsnak „Kész Zoltán rövidke veszprémi Fidesz-Fidelitas karrierjéért is illene bocsánatot kérnie”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik