Belföld

André Goodfriend távozik Budapestről

Tizennyolc hónap után távozik a budapesti amerikai nagykövetségről André Goodfriend ideiglenes ügyvivő. Úgy tudni, családi okok miatt.

A nol.hu információját az amerikai nagykövetség megerősítette. A lap szerint távozásának nincs köze ahhoz, hogy az utóbbi hónapokban a kitiltási botrány miatt nyílt konfliktusba keveredett a magyar kormánynnal, mivel családi okok húzodnak meg elutazása mögött.

Goodfriend az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása után dolgozott ideiglenes ügyvivőként, idézi fel a nolo.hu. Az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell januárban foglalta el az állomáshelyét.

Az ügyvivő a kitiltási botrány után a hazai belpolitikai élet egyik főszereplője lett. Vida Ildikó NAV-elnök feljelentést is tett ellene, mert állítása szerint megrágalmazta. A kabinet szerette volna elérni, hogy Goodfriend bíróság előtt bizonyítsa a kitiltási botránnyal kapcsolatos vádakat, ehhez pedig mondjon le diplomáciai mentességéről. Mivel ehhez az Egyesült Államok nem járult hozzá, az ügy le is zárult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik