Belföld

Színházi kisokos Orbán Ráhelnek

Magyar Állami Operaház (Magyar Állami Operaház, opera, páholy, színház)
Magyar Állami Operaház (Magyar Állami Operaház, opera, páholy, színház)

Mint megírtuk, ott a királyi páholyba ültek. Az csak a Magyar Állami Operaháznak van. A kormányfő lánya vendégeivel a Diótörő-előadáson a királyi páhollyal egybenyitható testőrpáholyt is elfoglalta.Az operaházi sajtóosztály közölte: Orbán Ráhel és barátai minden jegyet kifizettek. A lap számításai szerint ez mintegy 100 ezer forint lehetett.

Protokoll- vagy igazgatói páholya a legtöbb teátrumnak, kulturális intézménynek van – írja a Népszabadság. A Vígszínházban, a Nemzeti Színházban, az Operettszínházban azonban eladják a jegyet, ha előre nem jelentkezik be prominens vendég. A Zeneakadémián dedikált páholya csak a rektornak és a tanári karnak van. A Művészetek Palotája elnöki páholyt tart fenn a közjogi méltóságoknak, családtagjaiknak és vendégeiknek. Győrben, Debrecenben és Pécsen az igazgatói páholy szolgál e célra.

A Magyar Állami Operaház főigazgatója korábban a Klubrádiónak azt mondta, személyesen ő presszionálta Orbán Ráhelt, ugyan üljenek már be a Királyi Páholyba, mert különben telt ház van. A kormányfő lánya – Ókovács Szilveszter szerint – csak vonakodva fogadta el ezt a gesztust. A főigazgató szerint az Operaház szabályzatát nem sértette ez. Mindez azért furcsa, mert Görög Ibolya protokollszakértő korábban azt mondta a rádiónak, hogy nem volt rá példa, hogy barátokat is bevigyenek az Operaház Királyi Páholyába, amit csak az államfő, a kormányfő, a házelnök és velük hasonló rangú vendégeik használtak állami ünnepségeken. Egy kormányrendelet szerint családtagok is beülhetnek, de eddig csak házaspárokra volt példa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik