Belföld

Ez nem a MÁV napja

Úgy tűnik, megint betett a hideg, több vonalon fennakadások, jelentős késések vannak.

A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon fél órát is késhetnek a vonatok, miután Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás közt elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok itt csak csökkentett sebességgel közlekedhetnek. A helyreállítást megkezdték, a végleges javítást 9 óra körülre ígérik, a menetrend szerinti közlekedés dél körül állhat helyre.

A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 50-60 perces késésekre kell számítani, mert Vácrátóton meghibásodott egy biztosítóberendezés, Váchartyánnál pedig egy Budapestre tartó személyvonat vezérlése romlott el. A hibás szerelvényt egy másikkal betolják Őrbottyánra, az utasokat pedig a következő személyvonat tudja továbbvinni – közölte a Mávinform az MTI-vel. A menetrend szerinti közlekedés itt is dél körül állhat helyre.

Nyírbátor és Hodász közt egy erősáramú távvezeték szakadt le, a vonatforgalom jelenleg áll, ezen a szakaszon buszokkal szállítják az utasokat. A Debrecen-Mátészalka vonalon így késésekre kell készülni, az átszállások és a hosszabb menetidő 20-25 percet vesz igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik