Belföld

Simicska mégsem küzd meg a kétharmadért

Simicska Lajos címlapon (simicska lajos)
Simicska Lajos címlapon (simicska lajos)

Fideszes források szerint a Közgép vezére egyre inkább érzi, hogy „nem ő az úr a háznál".

Simicska Lajos egészen biztosan nem indul a február 22-i veszprémi időközi választáson – írja a Népszabadság hétfői számában fideszes forrásokra hivatkozva. Hozzáteszik, hogy a Közgép vezére a lap többszöri megkeresésére sem erősítette meg, hogy meggondolta volna magát.

November végén derült ki, hogy Simicska indulna Navracsics Tibor uniós biztos megüresedett mandátumáért. Azt mondta, hogy veszprémi barátai kérték a jelöltségre, és hogy komolyan gondolkozik rajta.

A vállalkozó környezetéből nyilatkozó források azt állították, hogy a pártnak üzenne Simicska, ha valóban rászánná magát a megmérettetésre.

Egy vezető politikus is úgy értékelte a lapnak, hogy a 2014-es választások után indult csata része a vállalkozó ötlete. Szerinte egyébként a küzdelem még tart, de Simicskának “egyre világosabb, hogy nem ő az úr a háznál”. Ha elindulna Veszprémben, és ezzel kockáztatná a Fidesz kétharmad megtartásához szükséges győzelmét, akkor “ellehetetlenült volna a miniszterelnöknél és a pártban is” – véli a névtelenül idézett kormánypárti politikus.

A Fidesz Némedi Lajos alpolgármestert indítja, a baloldal a független Kész Zoltánt támogatja, aki mögé több civilszervezet is felsorakozott.

A jelöltek hétfőn kezdhetik gyűjteni a választók ajánlásait a február 22-én esedékes voksolásra. A Nemzeti Választási Bizottság eddig 16 pártot vett nyilvántartásba a választásra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik