Belföld

Simicska veszprémi indulásával üzenne a kormánynak

A Fidesznek üzenne Simicska Lajos milliárdos vállalkozó, ha valóban rászánja magát és elindul Veszprémben. De mennyi esély van erre, és mit léphet a kormány?

Simicska Lajos környezetéből nyilatkozott egy bennfentes a hvg.hu-nak, szerinte a milliárdos vállalkozó valóban elvi kérdéseket fontolgat veszprémi indulásával kapcsolatban. Ahogyan azt korábban megírtuk: a Közgép atyja az uniós biztossá választott Navracsics Tibor megüresedett helyére jelentkezne be, így ő lenne a mérleg nyelve, amely garantálhatja vagy megdöntheti a Fidesz-KDNP kétharmados többségű kormányzását. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy Simicska Lajos a Fidesz színeiben indulna-e a választáson.

A hvg.hu forrásai 50 százalék esélyt adnak arra, hogy Simicska beteszi a lábát a politikai küzdőtérre, azonban ha ez megtörténik, az üzenet lesz a kétharmadnak, „illetve a jelenleg tomboló politikának”. Hogy hogyan reagálna a Fidesz, arról a lap informátorai sem bocsátkoztak jóslatokba: tapasztalatuk szerint ugyanis a a vezető kormánypártban több csoport alakult ki, töredezett, így egységes álláspontról nem lehet beszélni – írják.

Fotó: MTI

Azt még nem tudni, kit indít a Fidesz a Királynék városában, de Török Gábor politológus Facebook-posztban jelentette be: ha kap 22 194 lájkot, megméreti magát Veszprémben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik