Belföld

“Az összecsukló asztal végiggyalulta mindkét lábamat”

Újabb részleteket tudtunk meg a Music FM és a Lights off közös újévi bulijáról. Kollégánk is a helyszínen ünnepelt, majd a ruhatári káosz után a János Kórház traumatológiai osztályán kezdte a 2015-ös évet.

Eltűnt kabátokról, fejetlenségről és a biztonsági szolgálat hozzá nem értéséről panaszkodtak azok a csalódott bulizók, akik a szilvesztert a Music FM és a Lights off közös partiján töltötték. A botrányos szervezés visszhangja a Music FM Facebook-oldalán is megjelent.

A “fergeteges” buliról többen is szinte rémtörténeteket meséltek korábban. Egyikük szerint„a tömegben többen West-Balkánt emlegették. Nagyon félelmetes dolog mikor kb. egy ezres embertömeg közepén sodródik az ember és nekifeszül a vas kerítésnek.”

Egyik kollégánk a helyszínen élvezte a bulit – mert állítása szerint az nem volt rossz, szemben a ruhatár szervezésével és a biztonsági emberek problémamegoldó képességével. “A kabátok leadása és kivétele sem volt egyszerű. A ruhatár – 10-15 méter szélesen asztalok, mögötte fogasok – előtt nagyjából 300-400-an tolongtak folyamatosan” – kezdi beszámolóját sántikáló munkatársunk. Visszaemlékezése szerint a ruhák leadásakor, körübelül este 11-kor, már mindenki kissé ittasan, “bulizni vágyva” nyomult előre, olyan erővel, hogy a tömeg az asztalokat is előretolta a fogasok irányába. A biztonsági emberek észrevéve a problémát visszatolták az asztalokat, ezzel az első sorban állók “lábait gyilkolták”. Kollégánk szerint a ruhatári káosz oka az volt, hogy középről senki nem vette el a kabátokat, csak a két széléről, így az emberek csak gyűltek és nyomták össze egymást. “Szóltunk a biztonságiaknak, hogy ahelyett, hogy a lábainkra tolják az asztalt, inkább szóljanak valakinek, aki középről is elviszi a kabátokat. A problémát nem nagyon értették meg.”

Munkatársunk szerint a buli végén – hajnali 4 és fél 5 között – a kabátok kiadásakor már nem volt akkora a tumultus, azonban “már érződött a tömegen, hogy már mindenki fáradt, kevésbé részeg, de azért el akar indulni haza.” Az emberáradat egyszerűen elnyelte a ruhatár előtti asztalokat, néhányan ezekre állva próbálták jegyeiket eljuttatni a ruhatárosoknak” – ez lett a vesztük és kollégánké is. “Odakeveredtem az egyik asztal mellé, ami kb. 10 perc múlva leszakadta a rajta állók súlya alatt. Az összecsukló asztal végiggyalulta mindkét lábamat, ami többnyire csak a bőrömet nyúzta le, de a jobb belső bokámat végül csúnyán megütötte” – annyira csúnyán, hogy a keserű kaland a János Kórház Traumatológiai osztályán folytatódott, ahová mentő szállította kollégánkat. A folytatás: 1-2 hét gipsz és napi injekció a kezelés ideje alatt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik