Belföld

Botrány a Mentőszolgálatnál: menesztik az egyik mentésirányítót

A mentésirányítók hibáztak az Orszáűgos Mentőszolgálat belső vizsgálata szerint akkor, amikor egy agyvérzésgyanús beteghez 68 perc alatt ért ki a mentőautó.

Rendkívül lassan érkezett ki a mentő egy agyvérzésgyanús nőhöz november végén, a beteg meghalt. Ahogyan megírtuk: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetője az esetet követően főigazgatói megbízottat jelölt ki a gördülékeny ellátás garantálására, a posztot Dr. Göndöcs Zsigmond kapta.

Az OMSZ kiterjesztett vizsgálatot indított a 68 perces kiérkezés ügyében, közleményük szerint „a mentésirányításban dolgozók közül többen súlyos mulasztást követtek el”. „A legsúlyosabb eltérést elkövető személy közalkalmazotti jogviszonyának azonnali hatályú megszüntetése iránt intézkedünk; egy másik dolgozó közalkalmazotti jogviszonya a vizsgálat teljes körű lezárásáig felfüggesztésre kerül. A többi érintettel szemben is szigorú munkajogi szankciókat alkalmazunk, és a kötelékben maradt dolgozóinkat újabb rendkívüli továbbképzésben részesítjük” – fogalmaznak.

fotó: MTI

A mentőautók fővárosba küldésével kapcsolatban tájékoztatnak: az OMSZ a mentőautók kapacitásának megfelelően már többször is élt az átcsoportosítás eszközével. Az átcsoportosítások mellett „az új mentésirányítási rendszer élesre állítása fogja biztosítani a mentési rendszer optimális működését.”

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik