Gazdaság

20-30 ezres kirúgási hullám jöhet

zárva (zárva)
zárva (zárva)

Zajlik a vita a minisztérium és az érintettek között a vasárnapi zárva tartás kapcsán. A szakszervezetek attól tartanak, hogy rengeteg ember elbocsátásához vezethet az intézkedés.

A vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára a Világgazdaságnak és a Napi Gazdaságnak.

A lapok csütörtöki számaiban Vámos György beszámolt arról, hogy immáron harmadik alkalommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és kiemelte, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés. A támogatói – köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CBA és a Coop – viszont nem tartanak elbocsátástól emiatt.

Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni – mondta Vámos György, aki szerint az egyeztetéseken tárgyszerű, érdemi vita zajlik. A széles körű egyeztetés szerinte jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik