Belföld

Már a Facebookon is követelik Vida Ildikó lemondását

Igaz, még pár száz főnél alig vannak többen. Vasárnapra tüntetést szerveztek a NAV-elnök távozásáért.

“Vida Ildikó előbb eltűnt, majd kiderült, rajta van az USA-ból kitiltottak listáján. Az a minimum, hogy ezek után lemond a NAV vezéri székről” – írja a Százezren Vida Ildikó lemondásáért nevű Facebook-csoport, amelynek cikkünk megjelenése idején pár tucattal több, mint száz tagja volt.

Ezenkívül az “Ameddig vida ildikó a nav elnöke ne adózzunk?” nevű közösség veti fel a polgári engedetlenség lehetőségét és várja a Vida-ellenes állampolgárok jelentkezését pár tucat hasonló gondolkodású taggal.

De nemcsak csoportok szerveződtek az USÁ-ból kitiltott NAV-elnök lemondásáért, hanem tüntetésre is toborozzák már az embereket a legnagyobb közösségi oldalon. A “Mondjon le Vida Ildikó és a kitiltott NAV vezetés!” nevű vasárnapi eseményre a jelentkezők száma lassan átlépi a 100-at.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke a Magyar Nemzetnek vallotta be, hogy kitiltották Amerikából. Az ügyet aljas támadásnak tartja, és közölte azt is, hogy a kormány tudott az ügyről, pedig ezt több miniszter is következetesen tagadta az elmúlt hetekben. A NAV-elnök távozását az ellenzék is követeli, a kabinet az amerikaiak tájékoztatására vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik