Belföld

Már javítani kell a Várkert bazárt

A már kétszer átadott épületegyüttes építése nehezen fog befejeződni, ha a már megépített részt is vissza kell bontani – derül ki a VS.hu cikkéből.

A helyszíni szemlét tartó műszaki szakértő a neoreneszánsz kerthez vezető sétány mellvédje alsó díszítésének vizesedésére kereste a magyarázatot. Több darabon repedések láthatók, az aljukon pedig penészes, mohás réteg képződött. A sétány déli szárnyát ismét lezárták a közönség elől, teljes hosszában és szélességében feszítővassal felszedték a díszburkolatot, majd légkalapáccsal törték a vasbeton alapot – írja a VS.hu.

A vizesedéssel a Lánchíd utcai lakóinak is meggyűlik a bajuk. A Várkert bazár-projektet irányító szervezetnek, az egyik kifogás éppen az, hogy az átépítés óta több ház pincéje beázik.

 

Bár augusztus végén már egyszer átadták, a Clark Ádám téri parkoló kövezésével hónapok óta szenvednek a munkások, és még nem látni a végét. Az utca forgalmát irányító őrszem a VS.hu-nak azt mondta, az utcát már átadnák a forgalomnak, de hogy a parkolóval mikor végeznek, azt senki nem tudja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik