Belföld

Deutsch: ahol tüntetnek, ott demokrácia van

Azt mondja: az internetadó elleni tüntetések igazolják, hogy Magyarország normálisan működő európai demokrácia, hiszen bárki korlátozás nélkül élhet a gyülekezés jogával véleménye kifejezésére.

A fideszes politikus közölte: akár a gyülekezési joggal élve fejezik ki akaratukat az állampolgárok, akár levelet írnak, akár az utcán állítják meg a képviselőket, nekik kötelességük meghallgatni választóikat és mérlegelni a véleményüket, mielőtt döntést hoznak. “Annak rendje és módja szerint ezeket a véleményeket a kormány és a kormánypárti képviselők is meg fogják hallgatni” – tette hozzá.

Deutsch Tamás megjegyezte: a keddi tüntetésen nem voltak “vandál rendbontók”, akik leginkább mindig annak az ügynek, rendezvények ártanak, amelyre “rácsatlakozva” elfogadhatatlan magatartást tanúsítanak. Azt is hangsúlyozta: elutasító véleménye változatlan az internetadóról, bár a módosított javaslat radikálisan eltér az eredetitől. Szerinte a  demonstrálók egyik követelése már teljesült, hiszen az, hogy egyetlen magánszemélynek se kelljen fizetnie, már az eredeti javaslatban is benne volt, és a módosítottban is így van, az adó alanya az internetszolgáltató cég – magyarázta.  

Deutsch Tamás bírálta Neelie Kroes digitális politikáért felelős uniós biztost, amiért az a tüntetésen való részvételre buzdított. Amit tett, “a lehető legdurvább megsértése” a minden biztossal szemben elvárt politikai semlegességnek – mondta. Azzal kapcsolatban, hogy kedden MSZP-s képviselők uniós zászlókat lógattak ki a Parlament egyik ablakán, a képviselő úgy vélekedett: az Országház épületén és minden magyar közintézményen ott van a helye az EU lobogójának, ahogyan a magyar zászlónak is, de nem a képviselőknek kellett volna ezt meglépniük, ez inkább ártott a keddi rendezvény komolyságának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik