Gazdaság

Netadó nélkül is fejleszt a Telenor

A társaság több tízmilliárd forintot költött műszaki bővítésre és állami frekvenciadíjra. Három éven belül az ország lakosságának 98 százaléka számára biztosíthatnak nagysebességű internetet.

A Telenor mobilszolgáltató adózás, kamatfizetés és amortizáció nélkül számolt eredménye 13,141 milliárd forintot tett ki a harmadik negyedévben – közölte szerdán a társaság az MTI-vel. A nagysebességű internetszolgáltatás bővítésére és átviteltechnikai fejlesztésekre a társaság 3,1 milliárd forintot költött az egy évvel korábbi 2,3 milliárddal szemben, továbbá csaknem 32 milliárd forintot fizetett az államnak új mobilfrekvencia-blokkok használati jogosultságáért.

A Telenor közleményében azt írja, hogy további 15-20 milliárd forintot költenek hálózatfejlesztésre, a 4G internetszolgáltatás három éven belül a lakosság 98 százaléka számára elérhető lesz. Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege egy év alatt 3416 forintról 3487 forintra nőtt.

Az internetadó bevezetésének szükségességére a kormány sokféle magyarázatot próbált adni, ezek közül az egyik az, hogy a bevételekből az állam a kistelepülésekre is juttatna szélessávú internetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik