Gazdaság

Debrecen polgármesterének nem tetszik a netadó

Papp László (Papp László, Debrecen alpolgármestere)
Papp László (Papp László, Debrecen alpolgármestere)

Kósa Lajos utódját meglepte az internetadó, amely szerinte a város elképzeléseivel nem kompatibilis.

Az Index szúrta ki, hogy Debrecen fideszes polgármestere interjút adott a haon.hu-nak, amiben azt mondta, hogy őt meglepte az internetadó, és hogy az a város elképzeléseivel nem kompatibilis.

Papp László, a Fidesz-KDNP politikusa szerint Debrecenből „okos várost”, innovációs központot csinálnának, emiatt már több helyen is telepítettek ingyenes wifi hotspotokat a városban, e törekvéssel viszont nem kompatibilis az internetadó.

Kósa Lajos utódja ugyanakkor kiemelte, hogy meg kell várni a parlament végső döntését, csak utána lehet pontos értékítéletet mondani, hiszen addig akár módosulhat is a jelenlegi felvetés.

Debrecen nagy hangsúlyt fektet a magas hozzáadott értékű iparágak megtelepülésére. Nemrégiben a német T-Systems tulajdonában álló magyar ITSH bővítette meglévő debreceni szolgáltatóközpontját. Itt több nyelvet beszélő magyar fiatalok dolgoznak informatikai munkakörökben, ahová a munkaerőfelvétel folyamatos.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hazai szolgáltatóközpontokban 35 ezer ember dolgozik, átlagéletkoruk 28 év. Ők egy-egy multinacionális nagyvállalat kihelyezett informatikai feladatait látják el Magyarországról világszerte. A hazai informatikai outsourcing iparág növekedési üteme messze meghaladja a gazdaság egyéb ágazatainak növekedését. A webáruházak növekedési üteme mellett nincs ma Magyaroszágon olyan iparág, amely évente 28-30 százalékkal bővül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik