Belföld

Az ügyészség nem foglalkozik a tűcsereprogramos kiszivárgott levéllel

Az illetékes kerületi ügyészség elutasította a tűcsereprogrammal kapcsolatban kiszivárgott levél miatt az ombudsman által tett feljelentést - közölte az MTI megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A határozat ellen panasz érkezett.

Bagoly Bettina tudatta: a Székely László által tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – bűncselekmény gyanújának hiányában – elutasította. A határozat ellen panasz érkezett, annak elbírálása a Fővárosi Főügyészségen folyamatban van.

Szeptember 19-én a Magyar Nemzet egy birtokába került levelezés alapján azt írta: a biztos hivatala előzetesen egyeztetett a vizsgálatot kezdeményező Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezettel, hogy mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés. Székely László erre reagálva azt közölte: a cikk megjelenése után belső vizsgálatot rendelt el, melynek első megállapítása szerint a Magyar Nemzetben a lap állításának alátámasztására közölt levél a hivatal zárt levelező rendszeréből származik, és sem feladóként, sem címzettként nem szerepel rajta a TASZ.

Szeptember 30-án az Országgyűlés igazságügyi bizottsága zárt ülésen meghallgatta Székely Lászlót. A bizottság megállapította, az ombudsmani hivatal részéről nem történt szabálytalanság.

A főváros VIII. kerületében a fideszes Kocsis Máté polgármester megszűntette az úgynevezett tűcsereprogramot. Az ombudsman ezt vizsgálva megállapította, a döntés az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő

Ajánlott videó

Olvasói sztorik