Belföld

Kovács Béla folyamatosan mozgásban van

Hol Új-Zélandra, hol Koreába, hol pedig Moszkvába hívja a kötelessége – írja a Blikk a kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselőről.

“Egy a Kovács-rezidenciába bejáratos férfi szerint nincs semmi gyanús abban, hogy a család szinte minden tagja komoly üzleti érdekekkel bír szerte a világon. Mint azt a Blikknek elmondta, a politikus és felesége cseppet sem távolságtartó, állítása szerint még arról a huszonöt évre titkosított dokumentumról is beszélt neki Kovács, amely annak a kémügynek a részleteit tartalmazza, amelynek ő maga a főszereplője.

A lap ellátogatott Kovácsékhoz, ahol csak felesége 86 éves édesanyja, valamint egy oroszul megszólaló bejárónő volt otthon, mert a politikus és felesége üzleti úton járt, ezúttal csak Pécsen.

A legutóbb az Indexen kedden megjelent terjedelmes írás kavart nagy port, amelyben a lap újságírója hónapokig kutatta a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége, Szvetlana Isztohin múltját, és filmbe illő részletekre akadt.

Nem kishalak

Eltitkolt japán és osztrák férj, furcsa utazgatások, alvilág és olyan KGB-alkalmazottak is felbukkannak a történetben, akik ezúttal nem tettek lakatot a szájukra. A most napvilágra került információk arról árulkodnak, hogy a család életében az orosz titkosszolgálat volt az egyik összekötő kapocs, Kovács Béla és felesége pedig egyáltalán nem kishalak.

Kovács Béla szerint csak egy „újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akció”. A politikus közleménye szerint „napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták”. A politikus szerint édesanyja nem egy eltitkolt kapcsolat vagy románc következtében esett teherbe, hanem azért, mert megerőszakolták. És nem egy orosz tiszt, hanem magyarul beszélő emberek, csoportosan – írta. “Az Indexnek tollba mondott cikk már ezen a ponton megbukott” – írja a képviselő, aki szerint “példa nélküli, hogy egy titkosszolgálat ennyire pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat”. Erre utalt öt nappal korábbi Facebook-bejegyzésében is – teszi hozzá.

Ukrajnában persona non grata

A politikus kémbotránya májusban, röviddel az EP-választások előtt pattant ki, amikor kémkedés gyanúja miatt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész. Kovács a vádakat mindvégig tagadta, azt állította, lejárató kampány folyik ellene. Vona Gábor kampányhisztériának minősítette az ügyet.

Augusztus végén aztán Ukrajna három évre kitiltotta területéről a magyar politikust. Nemrégiben pedig a Magyar Nemzet írt róla annak apropóján, hogy nem tudják felfüggeszteni mentelmi jogát, mert tisztázatlan, milyen dokumentumokat adhat át Magyarország Brüsszelnek anélkül, hogy államtitkot sértene.

Olvasói sztorik