Belföld

Sötét titkok derültek ki Kovács Béla életéről

Rejtélyes utazások, párhuzamos házasságok, alvilág és KGB-s szálak. Nagyon úgy néz ki, hogy a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége egyáltalán nem kishalak.

Az utóbbi időben viszonylagos csend honolt a hírvilágban a Jobbik kémkedéssel megvádolt európai parlamenti képviselője, Kovács Béla körül. A politikus botránya májusban,röviddel az EP-választások előtt pattant ki, amikor kémkedés gyanúja miatt mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész. Kovács a vádakat mindvégig tagadta, azt állította, lejárató kampány folyik ellene. Vona Gábor kampányhisztériának minősítette az ügyet.

Augusztus végén aztán Ukrajna három évre kitiltotta területéről a magyar politikust. Legutóbb pedig a Magyar Nemzet írt róla annak apropóján, hogy nem tudják felfüggeszteni mentelmi jogát, mert tisztázatlan, milyen dokumentumokat adhat át Magyarország Brüsszelnek anélkül, hogy államtitkot sértene.

Az Indexen most megjelent terjedelmes írás vélhetően ismét nagy port fog kavarni. A lap újságírója hónapokig kutatta a jobbikos EP-képviselő és orosz felesége, Szvetlana Isztohin múltját, és filmbe illő részletekre akadt.

Eltitkolt japán és osztrák férj, furcsa utazgatások, alvilág és olyan KGB-alkalmazottak is felbukkannak a történetben, akik ezúttal nem tettek lakatot a szájukra. A most napvilágra került információk arról árulkodnak, hogy a család életében az orosz titkosszolgálat volt az egyik összekötő kapocs, Kovács Béla és felesége pedig egyáltalán nem kishalak.

A szálak egészen 1960-ig nyúlnak vissza. Ha kíváncsi a legjobb forgatókönyvírókat megszégyenítő részletekre, olvassa el az Index cikkét.

„Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akció”

Így vélekedik az Index cikkéről Kovács Béla. A politikus közleménye szerint „napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták.” A politikus szerint édesanyja nem egy eltitkolt kapcsolat vagy románc következtében esett teherbe, hanem azért, mert megerőszakolták. És nem egy orosz tiszt, hanem magyarul beszélő emberek, csoportosan – írta. “Az Indexnek tollba mondott cikk már ezen a ponton megbukott” – írja a képviselő, aki szerint “példa nélküli, hogy egy titkosszolgálat ennyire pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat”. Erre utalt öt nappal korábbi Facebook-bejegyzésében is – teszi hozzá.

Kovács Béla kijelentette azt is, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket “az Index hazug, manipulatív kijelentései és sugalmazásai miatt.”

Olvasói sztorik