Belföld

Tanévbotrány: Visszalépett az alkalmatlan pályázó

Úgy tűnik, hiába támogatta a KLIK az évtizedes tapasztalattal rendelkező volt igazgató ellen a kihívót. A kecskeméti Tóth László iskola pályázata ezzel együtt is eredménytelen.

Visszavonta jelentkezését a kecskeméti Tóth László iskola igazgatói tisztségére Polyák Márta Antónia, ezért eredménytelen lett a pályázat  – írja a baon.hu a Petőfi Népe információira hivatkozva.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) kecskeméti tankerületének vezetője a portálnak elmondta a vezetői jogköröket az iskola szmsz-ében meghatározott helyettesítési rend szerint a tagintézmény-vezető helyettes, azaz Torbavecz József gyakorolja. Az új pályázatról később döntenek.

Az iskola eddigi igazgatójának pályázata július 31-én járt le. Az intézményt 23 éve vezető Fenyvesi László újra pályázott. Rajta kívül egy jelentkező volt, Polyák Márta Antónia, akinek a pályázati anyagából kiderült: vezetői gyakorlattal nem rendelkezik, tanárként és tanítóként dolgozott.

Azonban a kiírásban a feltételek között – amint a köznevelési törvényben is – szerepelt a pedagógus-szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség, amellyel Polyák a mai napig nem rendelkezik. A KLIK ennek ellenére lefolytatta a pályázatot.

Fenyvesi pályázatát a belvárosi iskolaintegráció nevelőtestület 96 százaléka, illetve az iskola tantestületének 100 százaléka támogatta. Az eddigi igazgató mellett voksolt a szülői munkaközösség és a szakszervezet is.

A közgyűlés viszont – a törvényileg alkalmatlan jelölt –  Polyák Márta Antónia megbízását javasolta. A KLIK országos központja is a külsős kandidálót támogatta, Fenyvesit nem.

A korábbi igazgató, akkor azt mondta: nem azzal van problémája, hogy nem őt támogatta a fenntartó, hanem, hogy a másik pályázó nem felel meg a törvényi feltételeknek és a KLIK mégis rá adta a voksát – olvasható a baon.hu-n.

Korábban írtuk, hogy Miskolcon a diákok szülei a pedagógusokkal együtt demonstrálnak a furcsán kinevezett igazgató ellen. De Püspökladány pedagógusai is „lázadnak” amiért a Karacs Gimnázium megbízott igazgatóját “visszamenőlegesen”, augusztus 15-ével eltávolították, helyére pedig egy fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik