Belföld

Az év tanévbotránya – tüntetnek szülők, tanárok

Miskolcon nem adják fel. A diákok szülei a pedagógusokkal együtt demonstrálnak a furcsán kinevezett igazgató ellen.

A szülői munkaközösség korábban levelet írt a minisztériumnak, most pedig Dávid Enikő megbízott igazgató kinevezése ellen újabb demonstrációt szervez péntekre. A tanárokkal együtt vonulnak a tapolcai tagiskolától a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskolához, ahol csatlakoznak az ott gyülekezőkhöz. Onnan a Városház térre mennek, hogy átadják petíciójukat országgyűlési képviselőjüknek, Csöbör Katalinnak.

Azt ígérik, ha az oktatási tárca nem hajlandó részleteiben felülvizsgálni döntését Dávid Enikő megbízott igazgatói kinevezése ügyében, úgy tovább folytatják a tiltakozást. A szülők nem fogadják el az EMMI azon rövid válaszát, amelyet az Index kérdéseire küldtek, miszerint “a szakmailag alkalmasabb jelölt lett kiválasztva”.

“Mennyivel alkalmasabb egy vezetői gyakorlattal nem rendelkező, külsős, ének-zene szakos tanár, mint egy, a Genius Apáczai Diploma Díjjal – a “pedagógusok Kossuth-díjával” – kitüntetett, az iskolát már 13 éve vezető és ismerő, immár 35 éve a Miskolci Kazinczy Iskolában dolgozó pedagógus?” Saját költői kérdésükre a szülők szerint válasz a megbízott igazgató pályázatának támogatottsága és az iskolában most általa kialakított légkör. A múlt héten tartott első demonstráció (mécsesek gyújtása) a Miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola előtt rendben lezajlott. A szülők megköszönték a miskolci rendőrök biztosítását, korrektségét.

 

Fotó: Miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola szülői közössége

Ajánlott videó

Olvasói sztorik