Belföld

Orbán leigazolja Hernádit?

Olajra lép a Mol-vezér, inkább a kormányfő főtanácsadója lesz. A Népszava hírét a cég cáfolta.

Hernádi Zsolt – a lap információi szerint – szabadsága után már nem tér vissza a Mol Nyrt.-hez. Az elnök-vezérigazgató közismerten jó viszonyt ápol Orbán Viktorral, akinek a gazdasági főtanácsadója lesz. A Népszava szerint gondolkodásuk is közel áll egymáshoz, és Hernádi neve a Simicska-Orbán háborúban – amelynek közeli lezárásáról a Népszabadság ír – is szóba került olyan emberként, aki a Simicska-korszak után kiépítendő “új klán” tagja lehet.

A Népszava idézi a 444.hu írását, amely szerint “talán a Molnál lehetett a leghamarabb érezni, hogy új szelek fújnak a 2014-es választások után”, és Hernádi szabadságát éppen az új orbáni hátország rá eső részének megszervezésével töltötte. A Mol Nyrt.-nél nem tudnak arról, hogy az elnök-vezérigazgató távozna. Szollár Domokos szóvivő arról számolt be a Népszavának, hogy állandó kapcsolatban áll Hernádi Zsolttal, aki e hónap végén, a jövő hónap elején térne vissza a céghez.

Kinek a kezében lehet Hernádi?

Emlékszünk még, amikor a lengyel lehallgatási botrány idején kiderült, Hernádiék kicselezték a Mol-elnök kiadatását azzal, hogy egy Mol-közeli feljelentővel el- és lejátszották a vesztegetési ügyet.

Így is volt: Hernádi Zsolt elvileg megúszta a korrupciós vádakat úgy, hogy Golácz Ábel felesége, a Mol volt jogi igazgatója, Dr. Bánhegyi Ilona feljelentette pótmagánvádas eljárással, mégpedig ugyanazok alól a vádak alól, amelyekkel a horvátok is előálltak (érdekes, hogy az eljárás során a koronatanú Robert Jezic nem jelent meg a bíróságon, mert rákkal kezelték, de „A pótmagánvádló jogi képviselője – azért, hogy az ügy mielőbb befejeződjön – elállt a tanú későbbi meghallgatásától”, ami azért érdekes, hisz ezzel önként lemondott egy neki fontos tanú meghallgatásától – s a per gyors lefolytatása mindent felülírt…). A bíróság felmentette Hernádit (bár Hernádi a kiszivárogtatott iratok szerint áprilist jelölte meg az ítélet megszületési idejének, végül ebben tévedett, mert csak május végén mentették fel).

Márpedig a magyar bíróság ítéletei az egész EU-ban érvényesek, és ezek után nem is körözhetik Hernádit a horvátok. Ugyanakkor ez az ügy nyilván Hernádi gyenge pontja, ezzel lehet őt revolverezni is, mármint ha valakinek van ráhatása az igazságügyi rendszer működésére – ön szerint van ilyen személy a Simicska-Orbán háborúban?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik