Belföld

Ez az ára az Orbán-Simicska békének

Az alkuval a médiafrontra terelődik a figyelem. Felkészül Habony és Vajna – írja a Népszabadság.

A kormányfő legszűkebb környezetéből kiszivárgott információk szerint a megbékélés ára Simicska Lajos médiabefolyásának és portfóliójának feladása „részben vagy egészben”. Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik többek közt a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Class FM.

A lap névtelen informátora szerint e fronton kell valamilyen áldozatot hozniuk azért, hogy az üzleti-gazdasági oldalon, a fejlesztési-közbeszerzési versenyben, illetve az építőiparban megőrizzék pozíciójukat. Arra, hogy a médiapiacon lesz-e teljes fordulat, ami a birodalom hadállásainak feladását jelentené, a lap forrása nem adott konkrét választ, de evidenciának nevezte, hogy a miniszterelnök stratégiai tanácsadója, Habony Árpád és a filmügyi biztos, Andrew G. Vajna is médiapiaci befektetésekre koncentrálna.

Az bizonyosnak látszik, hogy a kormány által felállítani tervezett Nemzeti Kommunikációs Ügynökség – mely az összes állami hirdetési pénz, közel 50 milliárdos összeg felett diszponálna – Habony Árpád felségterülete lesz – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik