Belföld

X-Faktorra hívta a fideszest az RTL-főnök

A Heti Válasz próbálta egy asztalhoz ültetni Kolosi Pétert és Gulyás Gergelyt, hiába.

A reklámadó miatt a Fidesz és a RTL képviselői beásták magukat a lövészárkokba – ezzel magyarázza a válasz.hu előzetese, hogy a csütörtöki hetilapban felemás nagyinterjú lesz.

Az érvek nem ütköznek, hanem egymás mellett szerepelnek, mivel a Heti Válasz nem tudta egy asztalhoz ültetni az RTL-programigazgató Kolosi Pétert és a fideszes parlamenti alelnök, Gulyás Gergelyt, akik így külön-külön beszéltek az adóról, a sajtószabadságról és a bulvárról.

Kolosi azt mondta, nem volt célja hazudni, s ha Gulyás Gergelynek fontos, elnézést is kér tőle amiatt, hogy a csatornát társadalmi károkozással vádoló fideszesről azt mondták, ingyenjegyet kért az X-Faktor egy korábbi döntőjére, amelyen Gulyás ott volt, de a jegyet nem ő kérte. A parlamenti alelnök elfogadja a bocsánatkérést, de azt nem tartja fontosnak. „A politikai játszma részének tekintem. Találat a másik oldalon” – fogalmazott.

Gulyás továbbra is fenntartja, hogy „egészségügyi termékadóként” érdemes tekinteni az új sarcra, Kolosi pedig továbbra sem ismeri el, hogy az elmúlt két hétben revolverezni kezdték volna a kormányt. Sőt, még a baloldalról jövő vádakat is visszautasítja. Az álláspontok nem közeledtek, legfeljebb annyiban: Kolosi a következő X-Faktor-döntőre is meghívta Gulyást, amit a fideszes nem utasított vissza. További részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Korábbi – teljesen fideszmentes – nagyinterjúnk Kolosi Péterrel itt.

Hogy hathat a pártok népszerűségére az RTL Klub harcos Híradója?

A legutóbbi felmérés június 19-én jelent meg a Szonda Ipsos tollából, ezen még nem érződhetett a csatorna bosszújának hatása (a kritikus híradók pár nappal azelőtt indultak). De a trendek érdekesek: az EP-választások után leginkább a szocialisták népszerűsége csökkent (11-ről 8%-ra a teljes népességre vetítve), míg a Fideszé 37%. A Jobbik lett ugyanakkor a második legerősebb párt 12%-kal immár egyértelműen. A DK 4, az LMP 3, az Együtt-PM pedig 2%-on áll. Elképzelhető tehát, hogy a kormánykritikus RTL-híradók leginkább a legkiábrándultabbak és a Jobbik malmára hajtják a vizet, a gyenge, hiteltelen baloldali ellenzék nem profitál belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik