Pénzügy

Kiborult az RTL-re a Napi Gazdaság főszerkesztője

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2014. 06. 24. 16:55

Nem szereti, ha kioktatják, pökhendiség helyett pedig több alázatot vár Barcza György, akinek a lapjába tegnap „nyomtatási hiba” miatt beszabadult néhány nulla.

Korábban a témában:

A Napi gazdaság főszerkesztője ezt a rövid közleményt adta ki az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül: „Szeretek tanulni, de nem szeretem, ha kioktatnak. Több alázatot és kevesebb pökhendiséget várnék el attól, aki a magyarok kenyerét eszi és időnként a magyarok segítségére szorul.”

Barcza György (Barcza György) Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem kérdés, Barcza az RTL Klubnak címezte mondanivalóját. Az egész ügy a Századvég érdekeltségi körébe tartozó Napi Gazdaságban hétfőn megjelent cikkel kezdődött. E szerint a csatornánál az igazgatóság és a felügyelőbizottsági tagjai részére 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki, amely a 14 érintett részére átlagosan fejenként bruttó 110 millió forintot jelent.

Az RTL nem késlekedett sokat a válasszal, amibe némi gúny is szorult. „Nehéz elhinni, hogy egy gazdasági szaklap ne tudná helyesen értelmezni egy vállalat éves beszámolóját” – írták. Az idézett beszámolóban ugyanis ez a mondat szerepel: „A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki.” Tehát 1 millió 680 ezer forintról van szó. Hozzátették: bíznak abban, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak társaságuk gazdálkodására, és amennyiben bármilyen adattal kapcsolatban elbizonytalanodnának, továbbra is állnak a Napi Gazdaság újságíróinak rendelkezésére.

Nem sokkal később a napilap helyreigazítást adott ki, miszerint a cégbírósági adatok alapján – nyomtatási, később azt írták, technikai hiba miatt – pontatlanul állították, hogy az RTL Klub az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai részére összesen 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki tavaly. A valóságban az összeg 1,68 millió forint – ismerték el a hibát. Az egészre a koronát viszont az RTL főnöke tette fel egy facebookos hozzászólásban: Néhány embernek vissza kellene mennie az általánosba matematikát tanulni – írta Dirk Gerkens a témához. Ennek fényében kell értelmezni Barcza közleményét.

dirk (dirk)Forrás: Facebook

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.