Belföld

A Kétfarkú Kutya Párt Orbánt rúgatná ki a Telekommal

Helló! Mi vagyunk a Kétfarkú Kutya Párt, jóval nagyobb befolyásunk van, mint a Fidesznek. Szép munkát végeztetek az Origós sráccal, kérhetnénk, hogy rúgjátok ki a miniszterelnökünket is?

Ezt írta a Kétfarkú Kutya Párt a Deutsche Telekom AG Facebook-oldalára, amit dühös magyar kommentelők leptek el, miután kedden – vélhetően politikai nyomásra – kirúgták a Telekom-csoporthoz tartozó Origo főszerkesztőjét. Másnap Lázár János miniszteri meghallgatásán arról beszélt, hogy kiemelten fontos a kormány számára a Telekommal közös háromszáz milliárdos projekt. Tüntetés is volt, kiállva az Origo munkatársai mellett, hétfőn pedig egyenesen Lázár János ellen mennek majd utcára az emberek. Eddig több mint kétezren jelezték részvételüket a Facebookon.

„Mi lesz a következő? Kim Jong Unnak küldtök szülinapi ajándékot, hogy ne legyen szomorú? Szégyelljétek magatokat azért, amit Magyarországgal műveltek” – írta Éva a Deutsche Telekomnak.

A Kettős Mérce egy volt Telekom-ügyfél levelét tette közzé, aki elküldte a vállalatnak felmondását és SIM kártyáját is mellékelte. Szerinte a kormány forintmilliárdokkal fejezi ki, ha Lázár János szomorú, ő a néhány tízezer forintjával teszi ezt.

Eörsi Mátyás is posztolt a Deutsche Telekom Facebook-oldalára. A volt SZDSZ-es, jelenleg DK-s politikus szerint a Deutsche Telekom felelőssége az Origora nehezedő politikai nyomás. Felteszi a kérdést, hogy mit tesz a távközlési cég tekintélye helyreállításának érdekében?

Deutsch Tamás még nem árulta el, tervez-e ugróiskolát rajzolni, a Twitteren nem reagált az Origo-botrányra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik